Sport

Vážení sportovci, trenéři a funkcionáři,
Týdeník Ozvěny loni vycházel v pondělí, takže měl nejaktuálnější sportovní zprávy, na druhou stranu však řadu výsledků z důvodu uzávěrky nemohl zaznamenávat.
Nyní s přechodem na nový projekt a den vydání v úterý můžeme nabídnout opravdu komplexní sportovní zpravodajství. Pište a nebo volejte a faxujte na tel: 644 670.

Malý fotbal z frýdlantské Nové Vsi až v dalekém Tunisu

NOVÁ VES, FRÝDEK-MÍSTEK – Jiří Figura z frýdlantské Nové Vsi je nejen bývalým ligovým fotbalistou Baníku Ostrava, ale i nadšeným propagátorem zdravého životního stylu ve Frýdlantě nad Ostravicí. V rámci projektu Zdravé město podporuje i sportovní aktivity, přičemž nejvíce energie věnuje stále populárnějším letním turnajům v malé kopané. Ty se hrávají v prázdninových měsících v Nové Vsi a účastníků rok od roku přibývá. Dokonce už nyní Figura zaznamenává dotazy, zda i letos série turnajů proběhne znovu. “Vše je závislé na tom, kolik sponzorů seženu, aby byly turnaje důstojně zajištěny, i s odpovídajícími cenami. Zatím se nám nejvíce osvědčily jako ceny kopací míče,” říká Jiří Figura, který byl loni iniciátorem turnaje v plážovém fotbale na Mallorce. Letos svůj projekt podstoupil Unii českých fotbalových trenérů a za podpory svazu se různými cestičkami na podobný zájezd do Tunisu přihlásilo přes sedmdesát lidí, ochotných si to rozdat ve fotbale na pláži. Příležitost ke sportování využila i sportovní redakce týdeníku Ozvěny.

Za sluníčkem, které nebylo tak horké, jak by si účastníci zájezdu přáli, vyrazili sportovně založeni lidé a nechyběly ani známé osobnosti – jako například trenéři Jiří Nevrlý a Josef Zadina. Celkem se na místě poskládalo šest mužstev, která si to rozdala každý s každým v základní části a pak podstoupila play-off. Celý turnaj představoval 20 utkání, v nichž padlo 55 branek se slušným průměrem 2,75 gólů na zápas. Na adresu rozhodčích sice sem-tam padlo nějaké to vulgárnější slovo, jak už to při fotbale bývá, ale protože muži s píšťalkou byli smířeni s tím, že “rozhodčí je vždycky vůl”, nedošlo k žádnému oficiálnímu protestu. Rozhodčí pouze třikrát vylučovali na dvě minuty a nařídili 9 pokutových kopů. Ty ovšem v písku nebyly zdaleka jednoznačnou výhodou, což dokumentuje i skutečnost, že exekutoři proměnili pouze třetinu z nich. Také zranění se fotbalistům vyhýbala, pouze hned v prvním zápase “odešel” Josef Zadina, takže mužstvo Unie trenérů muselo zlanařit několik černých perel z řad místních domorodců. Původně však do turnaje měly zasáhnout celé týmy Tunisanů, ovšem pořádající cestovní kancelář účast místních týmů bohužel nedotáhla do konce. Povedly se pouze dva oficiální zápasy na velkém hřišti mezi místními ligovými týmy a výběrem “toho nejlepšího z Čech”, ovšem síla soupeře v tomto případě byla převeliká. Trenéři marně dumali nad tím, jak své svěřence přivést byť jen k  čestnému úspěchu. Ligoví Tunisané svým neustálým pohybem a kvalitní technikou se nechovali příliš hostitelsky a vše brali nesmírně prestižně. O tom svědčí i oficiální přivítání na radnici v Sousse, kde se turnaj odehrával.

“Sportovní úroveň turnaje v plážovém fotbale byla vysoká, ale měřit se na velkém hřišti s ligovými fotbalisty bylo nemožné. Pokud se tato akce uskuteční opakovaně, tak zaznívaly hlasy, které by místo alternativy velkého hřiště přivítaly raději tělocvičnu. Jedno utkání v hale mezi starými pány se uskutečnilo a všichni si tuto možnost pochvalovali. Pláž by však měla zůstat základem, vždyť v tělocvičně si může každý zahrát doma. Na písku u moře je to však něco mimořádného,” shrnul nám své dojmy Jiří Figura, který byl spolu s Frantou Kordulou nejstarším hráčem. Ani šest křížků však tyto pány nezastavilo před tím, aby byly na pláži vidět. Franta Kordula střílel jako za svého reprezentačního mládí a Jiří Figura kromě defenzivní činnosti zvládal dokonale i organizaci turnaje. Vedle Jiřího Figury z Frýdlantu byli vidět i bratři Pavelkovi z Frýdku-Místku, kteří ukazovali svou sehranost a postarali se i o nejrychlejší gól v turnaji, který padl po pouhých jedenácti vteřinách hry.

Vítězem turnaje se stal táborský fan klub Sparty, která jen jedinkrát remizovala, druhé skončilo béčko Formanu, třetí Jihlava a čtvrtá Unie trenérů. Důkazem vyrovnanosti turnaje bylo i páté místo týmu Prošek (Unie B), který měl ještě aktivní skóre a jen dvě porážky. Všichni účastníci zájezdu si slíbili, že se nevidí naposledy a budou se navzájem zvát na nejrůznější sportovní akce. Petr PAVELKA

Megas “B” porazil New Jersey

FRÝDEK-MÍSTEK – Do své druhé poloviny vstoupila v neděli 31. ledna ve sportovní hale SOU Kopřivnice 1. okresní liga futsalu. Soutěže, ze které postoupí dva nejlepší celky do kvalifikace o divizi severní Moravy a Slezska a naopak dva nejméně úspěšné sestoupí do 2 okresní ligy, se společně zúčastňují už druhým rokem kluby okresů Nový Jičín a Frýdek-Místek.

V letošní sezoně si nejlépe vede New Jersey Nový Jičín, avšak i tento kvalitní celek se už dočkal první porážky. Postaral se o ni druhý tým tabulky Megas Bordovice “B”, který zvítězil po výborném výkonu 3:1 a ztrácí tak na Jersey už jen dva body.

V kopřivnickém derby R.U.M. – FC Lavina se hrálo o třetí místo. Mužstvo R.U.M. vítězstvím 6:4 oplatilo Lavině porážku z prvního kola a může se radovat z postupu na třetí pozici. V tomto důležitém utkání nenastoupil pro tři žluté karty Roman Paciorek z Laviny, který se i přes tuto skutečnost udržel v čele soutěže o nejlepšího střelce 1. ligy.

Už podruhé se ve vzájemných duelech rozešly smírně celky Chaosu Kopřivnice a Fleretu Frenštát (minule 3:3, nyní 2:2), které předtím porazily vysoko poslední Lupres Team Frýdek-Místek. Z trojice mužstev v dolní polovině tabulky si nejlépe vedlo stále se zlepšující Victory Frýdek-Místek. Hráči tohoto týmu se vypjali v těžkých utkáních proti Megasu “B” a New Jersey ke svému doposud nejlepšímu výkonu a oba favority důkladně potrápili. Velice blízko bodovému zisku bylo Victory především v utkání proti rezervě Megasu. Všechna utkání odřídili rozhodčí Martin Pustějovský z Lichnova, Miroslav Pivovarčík a Zdeněk Ertel z Kopřivnice.  (luk)

1.OKRESNÍ LIGA FUTSALU

Výsledky 9. a 10. kola
R.U.M. Kopřivnice – FC Lavina Kopřivnice 6:4 (3:2)
Kvasnička 3, Hajník, Čevela, Hasser – Strnka 2, Kladiva, Polášek
FC Lavina Kopřivnice – Chyba Team Libhošť 7:1 (3:1)
Polášek, Paciorek 3, Špaček – Šustek
Chyba Team Libhošť – R.U.M. Kopřivnice 1:8 (0:5)
D. Řehák – Hasser, Zátopek, Čevela, Kvasnička 2
Fleret Frenštát p.R. – FC Lupres Team Frýdek-Místek 11:1 (4:0)
Vašek, Kulišťák, M. Šivic 2, Petr, Novák, Matúš, T. Šivic, Šmajstrla – Chmelka
FC Lupres Team Frýdek-Místek – V.Ú.K. Chaos Kopřivnice 2:11 (1:7)
Dušek, Chmelka – Holub, Pluta 3, K. Hruškovský, L. Polášek 2, Bartoň
V.Ú.K. Chaos Kopřivnice – Fleret Frenštát p.R. 2:2 (1:2)
K. Hruškovský 2 – Vašenda 2
New Jersey Nový Jičín – Megas Bordovice “B” 1:3 (0:1)
Fryšara – Špaček 2, R. Kovařík
Megas Bordovice “B” – Victory Frýdek-Místek 6:4 (5:1)
Špaček 3, R. Kovařík 2, Maruchnič – Žiška 2, Kaňok, P. Poledník
Victory Frýdek-Místek – New Jersey Nový Jičín 2:7 (1:2)
Rainoch, P. Poledník – Jahoda 2, Mytýsek, Dvořák, Macíček, Fiala, Marshall

Střelci:
19 Roman Paciorek (Lavina)
18 Ladislav Čevela (R.U.M.)
16 René Fryšara (Jersey)
12 Radim Špaček (Megas “B”), Daniel Strnka a Luděk Polášek (Lavina)
11 Lukáš Hajník (R.U.M.) a Ladislav Polášek (Chaos)
10 Tomáš Kudělka (Lavina)
9 Jiří Hasser (R.U.M.), Michal Řehák (Chyba) a Břetislav Holub s Karlem Macháčem (Chaos)
8 Zdeněk Pluta (Chaos), Petr Vybíral a Milan Dvořák (Jersey), René Kovařík a Ivo Maruchnič (Megas “B”), Jan Zeh (Lavina), Jan Šustek (Chyba).

Frýdek proti Místku

FRÝDEK-MÍSTEK - Na konci ledna se v místeckém Domě dětí za pořadatelství Beskydské šachové školy konal tradiční a velmi populární otevřený přebor v bleskovém šachu.

Hrálo se celkem třináct kol a na startu se sešlo šestatřicet hráčů. Na prvním místě se po výborném výkonu zcela zaslouženě umístil Lukáš Weissmann (Sokol Dobrá) s jedenácti body. Jen o půl bodu méně vybojoval Petr Virostko (10,5 b. - ŠO TJ VP FM), jenž se tímto druhým místem ve skutečnosti stal přeborníkem školy a ŠO TJ VP FM. Třetí příčku obsadil K. Trombík z ŠK Hrabyně (deset bodů).

“Tyto turnaje jsou velmi populární, protože při nich mají šanci i výkonnostně slabší šachisté, protože přeci jen 5 minut na partii není moc a během utkání se na šachovnici dějí někdy neuvěřitelné věci a v závěru těchto partií někdy nezáleží ani tak na rychlosti myšlení, jako na rychlosti rukou,” sdělil nám vítěz turnaje L.Weissmann.

Pořadatelé - Beskydská šachová škola a Dům dětí ve Frýdku-Místku - zvou nyní všechny příznivce královské hry na ve městě Frýdek-Místek zcela unikátní akci: “Zápas Frýdku proti Místku na 20 šachovnicích”. “Za obě části našeho města nastoupí ti nejlepší šachisté a utkají se opět v bleskovém šachu. Každý hráč se utká s každým hráčem soupeře a již teď se uzavírají sázky, kdože to letos vyhraje: Místek ?! nebo Frýdek ?!. Atmosféra mezi šachisty ve Frýdku-Místku je tímto velmi napjatá, a to svědčí o prestiži tohoto utkání. Ještě musím prozradit, že místečtí šachisté zatím vedou na zápasy 2 : 1, ale Frýdek má za cíl v tomto 4.ročníku skóre srovnat. Jak to dopadne se můžete sami přesvědčit do Domu dětí v Místku v sobotu 13.února ve 14.00 hodin,” zve jeden z pořadatelů a kapitán družstva Místku Martin Kocur. (MB)

SOUTĚŽ OZVĚN
Když lyžovat, tak jedině v Palkovicích!
Pro milovníky lyžování připravilo Sportovní středisko Palkovice a Ozvěny Frýdecko-Místecka soutěž o dvě permanentní vstupenky na palkovickou sjezdovku. V minulých Ozvěnách jsme se ptali, který sport bývá označován za bílý. Nebylo to ani judo, ani lyžování, ale šlo o tenis.

Jako vítěze jsme vylosovali - Jiřina Horklová, Paskov - Oprechtice

Dnes se ptáme: Která naše sjezdařka vybojovala v Sarajevu olympijský bronz? Byla to:
A) Květa Jeriová
B) Lucie Hrstková
C) Olga Charvátová

Hádejte, tipujte a pište do Ozvěn. Ve hře jsou opět dvě permanentky na sjezdovku v Palkovicích. Tam na vítěze čeká příjemné lyžování ve skvělých podmínkách, každodenně upravovaná a zasněžovaná sjezdovka, půjčovna lyží a ski servis, parkoviště s restaurací. Sportovní středisko Palkovice - tel. 0658 / 656 376. Vyhrajte s Ozvěnami a lyžujte v Palkovicích. (PR)

Cyklistická legenda z Kozlovic se dožívá šedesátky

KOZLOVICE, F-M – Josef Škrbel, rodák z Kozlovic, který je regionálním cyklistickým nestorem, se v sobotu dožívá šedesáti let. K přání jeho kolegů z oddílu Racing Olešná: “Pepo, za vše díky, hodně zdraví a ať ti to jede!” se připojuje i sportovní redakce týdeníku Ozvěny.

Josef Škrbel je sportovním fanouškům znám jako neúnavný a obětavý organizátor cyklistických závodů na všech úrovních. Umí se stejně nadchnout pro oblastní přebor, jako pro Závod míru, v němž je pravou rukou Vlastibora Konečného pro dojezdy na severní Moravě. Je také již přes tři desítky let dobrovolným trenérem a na cyklistiku nezanevřel ani po srdeční operaci. Stále se účastní pravidelných středečních a nedělních vyjížděk po Pobeskydí a ujet pro něj padesát kilometrů není žádný problém. Členové oddílu připouštějí, že honí i mnohem mladší. Věnuje se i nejmladší kategorii, z níž dovedl několik jmen až na vrcholné závody. Za všechny vzpomeňme Jiřího Vlčka, bratry Molitorovy, Ladislava Foldynu, Vratislava Kryla či už zmiňovaného Vlastibora Konečného. Jeho posledním klenotem ve šperkovnici je Marek Hromádka, který “válí” na silnici i na dráze na reprezentační úrovni a pro svého trenéra už vybojoval nepočítaně mistrovských titulů. S trenérskou činností již Josef Škrbel sice skončil, ale kolo na hřebík nepověsil. Loni neváhal vyjet s ostatními do Švýcarských Alp, kde úspěšně zdolával všechny velehory. (pp)

Sokolky oprášily starý systém
SOKOL F-M – HRADEC KRÁLOVÉ 3:2, 3.0

FRÝDEK-MÍSTEK – Po dalším dvoukole volejbalové ligy žen Sokol Frýdek-Místek neztratil kontakt se špicí, ovšem proti Hradci Králové musel hodně improvizovat. Marodka totiž na palubovku nepustila Kaštánkovu, Matějíkovou a Slámovou, zkušená Ročková nastupovala se sebezapřením. Trenérka Drozdová tak musela sáhnout po dorostenkách – na hřiště se dostala Martina Janošcová, která si na síti vedla velice dobře, a také Kateřina Kluzová. Logicky tak vázla souhra s nahrávačkou, a proto Sokol oprášil starý systém 4+2. Do hry tak mohla zasáhnout vedle Jany Svobodové i na “univerzálu” jako druhá nahrávačka Alena Kozlovská.

Sobotní duel trval sto minut. Domácí vybojovaly první set, ale v další sadě se zranila Sirotková a v pohodě hrající Hradec vývoj zápasu otočil. Ve čtvrtém setu však slavila úspěch varianta se dvěma nahrávačkami, která přinesla dokonce “kanára” pro soupeřky. Získané sebevědomí pak frýdecko-místecké hráčky uplatnily v tiebreaku, kde hostující tým uhrál jen osmičku.

V neděli už diváci v hale místeckého gymnázia mohli přihlížet mnohem hladčímu průběhu. Za 69 minut bylo hotovo – 3:0 pro domácí. Perfektní výkon podaly blokařky, které opět mohly počítat s dvěma nahrávačkami. “Bylo to těžké. Hradec sice taky dojel jen v sedmi lidech, ale v tabulce nemá co ztratit a může se pochlubit velice dobrou smečařkou, která hrála svého času prim i v Nové huti. To, že jsme nakonec uspěli i s dorostenkami, a za Hradec navíc nastoupila naše odchovankyně Hana Wojtylová, dokazuje, že Sokol má opravdu kvalitní líheň,” s ulehčením konstatoval předseda oddílu Miloslav Chrobák.

Sokol Frýdek-Místek nyní čeká Plzeň a po pauze se znovu domácímu publiku představí až 27. a 28. února v derby duelu s Novým Jičínem. (pp)

Mlaďošky válí

FRÝDEK-MÍSTEK – Volejbalový oddíl Sokol Frýdek-Místek znovu o víkendu sklízel úspěchy v mládežnických kategoriích.

Mladší dorostenky ve finálové skupině oblastního přeboru vyhrály v Porubě 3:1 a 3:0 a starší žačky bojovaly na stejné úrovni v různých výkonnostních skupinách. Áčko znovu vyhrálo první šestku, kde potvrzuje, že v podstatě nemá konkurenci, céčko se po vítězství ve třetí šestce vrací o stupeň výš, když ještě béčko ve třetí šestce skončilo na druhé pozici. Poprvé si ve čtvrté šestici zahrálo déčko (7.tř) a také hned vybojovalo postup výše. (pp)

Reprezentace ve Frýdlantě

FRÝDLANT N.O. – Frýdlant nad Ostravicí se může těšit na další vrcholnou sportovní podívanou. Uskuteční se zde 14. února lítý boj národního družstva stolních tenistů, které vede válcovenský trenér Jiří Chudík, o postup do superdivize Evropské ligy. Jedná se o střetnutí s Dánskem, které již bylo jednou odloženo kvůli probíhající bundeslize, v níž působí hráči na obou stranách. Tato neděle však vyhovuje všem.

Zkouška nervů naší reprezentace, která několikrát zůstala těsně před branami postupu, proběhne ve Frýdlantě, i když ve hře byla i Ostrava. Trenér Chudík se však nakonec přiklonil k Bráně Beskyd, která poskytuje lepší povrch, ubytování a podmínky pro přípravu. (pp)

Když nemá Nová huť Číňan ...
VP F-M – NH OSTRAVA 6:1

FRÝDEK-MÍSTEK – Válcovenští stolní tenisté po výhře v Havířově a Kuchlu ve středečním derby zápase s tradičním rivalem Novou hutí dokázali zopakovat výsledek z Ostravy a vyhrát znovu 6:1. Potvrdilo se tak, že Frýdek-Místek má lepší hráče a Ostraváci nemají šanci, pokud si nepřivezou nějakou čínskou posilu, což pro ně bývá typické.

“Netvrdím, že s Ostravou nemůžeme prohrát, je to sport, ale přece jen máme silnější kádr,” s uspokojením hodnotil výsledek trenér Jiří Chudík, který v superligové vítězství pevně věřil už po čtyřhrách, které podle něj rozhodly. Ostraváci se vzmohli jen na třísetovou bitvu Sarmatova s Vožickým a Krčila s Košťálem. Jediný bod vybojoval Prokopcov nad Šimončíkem. Výsledek nemůže snižovat ani absence ostravského Vráblíka, zraněného juniora, jehož jméno hostující trenér několikrát vzpomínal. Vráblík však proti žádnému z valcířů v předchozím měření sil nebodoval.

Ve středu od 16 hodin přivítají Stovky dalšího atraktivního soupeře – Niederösterreich, kterému patří v Superlize druhá pozice, zatímco Válcovny jsou čtvrté. Termín střetnutí s vedoucím Horsteinem ještě nebyl ustanoven.

Výsledky: Krčil, Marek – Sarmatov, Prokopcov 2:0 (20,15), Vožický, Šimončík – Košťál, Ratajský 2:0 (19,15), Krčil – Košťál 2:1 (-17,17,18), Vožický – Sarmatov 2:1 (11,-18,14), Šimončík – Prokopcov 0:2 (-16,-19), Marek – Ratajský 2:0 (15,22), Krčil – Prokopcov 2:0 (19,15). (pp)

Mladí pálí šance
VP FM B – DOL. BENEŠOV 0:4

VRATIMOV – Válcovenská fotbalová záloha o víkendu utrpěla vysokou porážku na zimním turnaji ve Vratimově s Dolním Benešovem. Čtyřbrankový rozdíl je sice omluvitelný, protože soupeř hraje MSFL, trenér divizních valcířů však spokojen být nemůže.

“Ten rozdíl třídy tam byl vidět, ale přesto jsme nemuseli prohrát tak vysoko. Sami jsme měli několik šanci, které byly stoprocentní, ale neproměňujeme je. Pořád je to však jen příprava, takže věřím, že se to zlepší. Z vyložených šancí musíme góly dávat,” hodnotí trenér Pavel Smatana, jehož tým nastoupí v sobotu k poslednímu zápasu v základní skupině proti domácímu béčku. Věří, že mužstvo si svou bilanci vylepší a k jedinému bodu ze čtyř zápasů něco přidá. “Zkusíme vyhrát, ať nehrajeme o samotný chvost, ale aspoň o střed,” doufá Smatana.

Mezi největší “paliče” šancí ve Vratimově patřil Kořínek, Polášek a Zdražil. (pp)

Porušil životosprávu

FRÝDEK-MÍSTEK – Házenkáři SKP Radegast Frýdek-Místek mají ve svém středu už pouze jednoho Ukrajince, protože Artur Volovik se musel “poroučet” za hrubé porušení životosprávy. Manažer ani trenér nechtějí jeho hřích konkretizovat, současně však zdůrazňují, že prohřešek Volovika nemohli v žádném případě tolerovat, aby udrželi v mužstvu disciplínu.

“Pro Volovika byla výhoda, že je levák, kterého my potřebujeme, ale jinak všeobecně platí, že zahraniční posila musí převyšovat domácí borce už proto, kolik úsilí jeho účinkování v soutěži stojí. Je to prostě spousta formalit, od cizinecké policie až po zdravotní pojištění. Volovik však svými výkony nepřesvědčoval,” vysvětluje trenér Rastislav Trtík, kterému se Volovik stačil odměnit jen dvěma góly ve dvou zápasech. (pp)

Ve dnech 12. - 14. 2. 1999 se uskuteční ve Víceúčelové sportovní hale mezinárodní turnaj hokejistů do 16 let za účasti Běloruska, Polska, Slovenska a ČR.

Jednotlivé zápasy budou hrány v tomto pořadí:
Pátek 12. 2. v 17 hod. Bělorusko - Slovensko
Sobota 13. 2. v 17 hod. Slovensko - Polsko
Neděle 14. 2. v 17 hod. ČR - Slovensko

Vstupné na tato utkání je 10,- Kč, mládež do 15 let zdarma. Víceúčelová sportovní hala s.r.o., Na Příkopě 3162, Frýdek-Místek

BRUSLENÍ VEŘEJNOSTI ÚNOR 1999
Pondělí 1. 2. 11,15 - 12,45
Sobota 6. 2. 15,00 - 16,30 17,00 - 18,30
Neděle 7. 2. 15,00 - 16,30 17,00 - 18,30
Úterý 9. 2. 10,00 - 11,30
Středa 10. 2. 14,00 - 15,30
Pátek 12. 2. 12,00 - 13,30
Neděle 21. 2. 10,30 - 12,00
Neděle 28. 2. 14,00 - 15,30 16,00 - 17,30

Prý si již “plácli”

FRÝDEK-MÍSTEK – To, co se zdálo na začátku extraligové soutěže v házené jako sen, je už dnes zřejmě skutečností. Podle našich informací si již manažer házenkářů Bednárek plácl se šéfem Víceúčelové sportovní haly ve Frýdku-Místku Furmánkem a březnové semifinále se nebude krčit v tělocvičně SOU. Aby si však celé město mohlo vzrušení z play off náležitě vychutnat, musí nejprve Radegast uspět v 1. kole, kde s největší pravděpodobností narazí na Hranice. S nimi utkání odehraje ještě v hale, na kterou je tým zvyklý, a v březnu už začne trénovat v novém prostředí. Tato informace je z házenkářského okruhu hodnocena jako 99%, na sekretariátu haly nám bylo vše potvrzeno, i když se nepodařilo zastihnout přímo ředitele Furmánka. (pp)

Temnější série Radegastu
FRÝDEK-MÍSTEK – ZUBŘÍ 18:22 (10:8)

FRÝDEK-MÍSTEK – Házenkáři SKP Radegast pokračují ve své temnější sérii, která byla nastartována už utkáním v Ostravě, pokračovala nepřesvědčivými výkony a vyústila v porážku v Karviné a nyní i v domácím prostředí se Zubřím.

Nehledě k výsledku mohlo být obecenstvo spokojeno, protože utkání bylo pěkné, pohledné a dramatické. Domácí měli hru v režii do stavu 10:6, kdy hráli dobře a koncentrovaně. Pak však přišla pětiminutovka, kdy své šance neproměnil Hracha a Titkov a hosté do poločasu stihli snížit na dvě branky. Začátek druhé půle Radegast odehrál v pozměněné sestavě – šanci dostal Serdjuk a Kalous to zkoušel na levém křídle. Skóre se otočilo a původní sestava dokázala srovnat až na 14:14. Přišla však nová série neproměněných náskoků, a když se k tomu přidalo špatné střídání Hrachy, který byl následně vyloučen, Zubří znovu odskočilo zásluhou střelecké potence Hladkého a Čejky, i díky výbornému výkonu brankáře Fabiána.

“Je to pro nás zase zkušenost. Chtěli jsme ulehčit některým hráčům, kteří nejsou zcela fit, ale základní sestavu ti ostatní nedokážou plnohodnotně nahradit. Nyní se proto musíme soustředit na zápas v Lovosicích, kde musíme k jistotě druhého místa získat alespoň bod. Na závěr nás čeká Plzeň, kde to bude mnohem těžší. I my se tak v závěru dostáváme do situace, kdy musíme, i když se zdálo, že my jediní můžeme být zcela v pohodě. To ale dokazuje, že je liga vyrovnaná, a to je dobře,” hodnotil víkendový zápas trenér Rastislav Trtík. (pp)

KRÁTCE

  • Fotbalisté Válcoven plechu Frýdek-Místek v neděli prohráli v přátelském utkání na Stovkách s Opavou 0:1 gólem Grussmana.
  • Hokejisté HC Frýdek-Místek si stále drží devátou příčku. V minulém týdnu remizovali v Orlové 4:4 po třetinách 0:2,3:1 a 1:1.
  • Richard Chudík vyhrál v Havířově turnaj krajského přeboru, čímž se nominoval spolu s Josefem Šimončíkem a Davidem Markem na mistrovství republiky. Jeho vítězství je cenné, protože turnaje se zúčastnili i havířovští superligisté. Na mistrovství se přímo do soutěže dostali i Krčil s Vožickým.
  • Volejbalisté Pavel Krč a Richard Pavelka z Frýdku-Místku znovu vypomáhali Valašskému Meziříčí, které v Brně hrálo ligové utkání s Blackfieldem. Domácí vyhráli dvakrát 3:1.
  • Extraligoví stolní tenisté, kteří kvůli marodce museli odložit několik zápasů, znají už jejich nové termíny. V domácím prostředí se 20. a 21. února střetnou s mužstvem Kotlářky a Startu Praha, týden na to se zde představí i Sparta a lídr soutěže El Niňo. (pp)

Nahoru